Nationale week zonder vlees
Wij hebben van 5 t/m 9 mrt meegedaan aan de nationale week zonder vlees. Dit hield in dat er bij de theorielessen over gepraat is en zowel bij de kooklessen, de horeca-opleiding als in de kantine alles zonder vlees is gemaakt: de volkoren tosti’s, de dagelijks verse broodjes, enz.
Leerlingen van de horeca-opleiding maakten voor de pauzes een heerlijke soep met kidneybonen, een volkoren wrap met humus-gegrilde paprika en feta en een feestelijk uitziend krokant gevuld broodje met verse paprika-feta-peterselie en ei uit de oven.
Als zoetigheid was er een soort brownie van gemalen dadels-cacao-kokos en walnoten.
Bij de kooklessen hebben de 1e en 2e jaars leerlingen verse pizza gemaakt met groenten en kaas of ei. De 3e jaars leerlingen hebben een notenburger gemaakt van o.a. cashewnoten-geraspte wortel, geraspte kaas en kruiden met een zelfgemaakte tzatzikisaus (yoghurt-knoflooksaus) in een Libanees broodje met salade.
Het was een succes! Zeker voor herhaling vatbaar!
Namens het horeca- en zorg en welzijn-team, Tries de Koning